Гълъб Донев на шествие в Кюстендил

08/03/2023 17:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Служебният премиер Гълъб Донев се включва в честване на 80 години от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

На площад "Велбъжд" в 11.00 часа утре, Донев ще се присъедини към партиротично шествие, организирано в Кюстендил. Ще поднесе цветя на паметника на Димитър Пешев. В 11.30 часа тръгва шествието до къщата на Иван Момчилов.

Преди това в къщата се открива фото-документална изложба под наслов "Кюстендилската акция за спасяването на българските евреи". 

Припомняме, че с решение на Министерския съвет бе създаден Инициативен комитет за отбелязването на 80-ата годишнина. Членове на комитета са представители на президентството и Народното събрание, на Светия синод на БПЦ и Бачковския манастир, представители на министерствата на културата, образованието и външните работи, на организацията на евреите в България и Централния израелтянски духовен съвет, на университети и научни институции, както и кметовете на Столична община, на Пловдив, Видин, Кюстендил и Дупница.

Отбелязването на годишнината е продължение на последователната ангажираност на България в борбата със всички съвременни прояви на антисемитизъм, което е и един от водещите външнополитически приоритети.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook