Хакери удариха системата за е-винетки

23/02/2020 18:47 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Хакери са разбили системата за електронни внетки. От АПИ излязоха по-рано днес със съобщение, че електронни стикери може да се купят само от сайта bgtoll.bg, от мобилното приложение BGTOLL, от терминалите за самотаксуване и на гишетата по на ГКПП-Кулата, Златарево, Станке Лисичково и други пунктове.

По данни на МРРБ аката е професионална. От АПИ информират, че се работи по отстраняването на затрудненията в продажбата на електронни винетки. Временно е затруднена покупката на е-винетки от сайтовете www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.telenor.bg, www.A1.bg, както и на каса в мрежата на мобилния оператор А1, Български пощи, Easy Pay и в бензиностанциите "Лукойл", "Еко", "Петрол" и ОМВ, а също чрез терминалите "Cashterminal" в мрежата на "Интеркапитал груп", се посочва в съобщението.

Днес е последната възможност за покупка на седмична електронна винетка за камионите и автобусите над 3,5 тона. От 24 февруари, продажбата им за тежкотоварни превозни средства ще бъде преустановена.

Промяната е свързана с въвеждането от 1 март на тол таксуване за тежкотоварните превозни средства над 3,5 тона. След тази дата ще се плаща на база изминато разстояние при ползването на 3115 километра автомагистрали и първокласни пътища. От утре до 29 февруари за автомобилите над 3,5 тона ще могат да се купуват само дневни електронни винетки, чиято продажба ще бъде преустановена в 23:59 часа на 29 февруари.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook