Хиляди на протест и контрапротест

10/07/2020 18:59 0 Коментирай

Хора от цялата страна излязоха в столицата. Полицаи и жандармеристи следят за реда.

Провеждат се паралелно два протеста. Единият е продължение от снощи и е в защита на демокрацията, за оставка на правителството и срещу мафията.

Втори4ят митинг започна малко преди 19.00 часа. Той е организиран от ГЕРБ. Пристигат автобуси от Благоевград, Пловдив, Търново и други региони. Зам.-председателят на парламента Емил Христов вече е сред множеството на митинга в подкрепа на правителството, предава 24 часа. На протеста са председателката на комисията по образование и наука Милена Дамянова, Галя Захариева и министърът на образованието Красимир Вълчев. 

Президентът Румен Радев излезе пред протестиращите на "Дондуков 2". 

"Скъпи сънародници, радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания. Няма сила, която да ни спре. Стига да сме мъдри. Няма да се делим на червени и сини, на русофили и русофоби, на българи и турци. Няма да допуснем някой отново да разиграва етническата карта. Имаме ясно кредо – свобода и справедливост за всички в България. Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме да защитим свободата. Тук сме, за да кажем не на политическите репресии, не на прокурорския рекет, не на произвола“, заяви президентът Радев.

"България не е собственост на олигархията. Тук сме, за да поискаме машинно гласуване, за да има честни избори и мафията да не се възпроизвежда“, заяви Радев. Той призова всички да спазваме мерките за самоизолация и да се пазим.

"Днес на площада се решава бъдещето на България, не във Фейсбук, а именно тук. Мутри вън! Бог да пази България", призова Румен Радев.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook