Хотелиер в Благоевград краде ток

03/12/2020 17:17 1 Коментирай

Полиция подсигури на служители от ЧЕЗ достъп до хотелски комплекс в Благоевград.

Преди това специалисти установили, че има незаконно включване в електропреносната мрежа в хотеля в квартал "Вароша". Името на собственика не се съобщава официално от полицията, но е известно, че там са хотелите на благоевградския съветник Христо Ковачки и на бизнесмена Петков.

При проверката е констатирано, че е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежата като са монтирани пробивни токови клеми към захранващ кабел, с което е променена схемата на свързване и са създадени условия да не се измерва използваната електрическа енергия. В 02 РУ Благоевград е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от Наказателния кодекс.

Кражба на ток е установена и в заведението "Кебап 13" на централната улица "Тодор Александров" в Благоевград.

Към мрежата като са монтирани пробивни токови клеми към външен захранващ кабел в съседна сграда, с което е променена схемата на свързване и са създадени условия да не се измерва потребената електрическа енергия. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Мангала от предел махала -
    Абе те Чез и Полицията са много смели но си тръгнаха като насрани от предел махала като установиха че всички крадат масово ток. Силни сте на Българите а циганите да си крадат ток и Българите да го плащат. Страхлива Полиция и измамниците от Чез ДО КОГА ???

Социално

новини благоевград facebook