Хранят безплатно болни и бедни в Петрич

05/08/2020 18:26 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

С 37 000 лева подновяват и допълнено оборудват кухненския блок на звено "Домашен социален патронаж".

Парите са по проект, спечелен от петричките общинари. Ще бъдат осигурени нови уреди за по-бързо и качествено приготвяне на храната за обслужваните граждани. Патронираните от звеното към днешна дата са 370 души в неравностойно положение от града и селата на общината.

Социалният патронаж в Петрич приготвя също храната за болницата, Дневните центрове „Слънце“, „Надежда“ и Център за настаняване на лица с увреждания в село Първомай.

Във връзка със ситуацията, продиктувана от Ковид -19, се подсигурява работа и на 12 петричани, които са трайно безработни, с увреждания, безработни над 50 години, безработни без квалификация, младежи, които не се обучават и не са заети.

Ще работят на четири часа и ще бъдат ангажирани с дейности по благоустрояване на населени места, поддържане и опазване на общинска собственост, озеленяване, опазване на селскостопанското имущество, поддържане на пътища.

Допълнително от месец май се изхранват още 170 души по програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“ на МТСП, която е удължавана вече два пъти. Програмата обхваща хора в затруднено положение и без доходи, както и такива, за които няма кой да полага грижи.

150 са в списъка на патронажната грижа в условията на пандемията Ковид-19, които са на възраст над 65 години, болни и в невъзможност да се обслужват сами. За тях се осигурява допълнителна услуга за закупуване на лекарства, пускане на молби за помощи и други.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook