Христина Спасова: Как лесно се руши в Благоевград

09/10/2023 09:51 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Христина Спасова - бивш заместник - кмет в Благоевград, се възмути от неподдържаната общинска зала "Яворов", от потрошените столове и скъсани завеси. В пост в социалната мрежа Спасова изказа и разочарованието си от факта, че никой от ръководството на Общината не е уважил проведения за първи път в Благоевград  фестивал "Skapto Dance".

"Международен фестивал с над 250 участници от Благоевград, страната и чужбина. Искам да поздравя Ани Хачатрян, организатор на фестивала, на нейните помощнички за прекрасната организация. Фестивалът бе на високо ниво, с международно компетентно жури, а децата повече от прекрасни.
Няма как обаче да подмина факта, че нямаше нито един представител на Община Благоевград. Явно фестивал с над 250 деца не е значимо културно събитие, в иначе нищо неслучващото се в нашия град. Няма как да подмина това, че въпреки,че на са счели за нужно да се появят, поне да бяха осигурили подходящи условия за посрещане на участниците. Седалките в залата са в плачевно състояние, а завесите скъсани. Грозно, окаяно и тъжно. И понеже в рамките на месец присъствах на няколко събития,  ще кажа, че ме е срам. Срам ме е и ме боли", публикува Христина Спасова, която е в Инициативния комитет на Атанас Камбитов за пореден кметски мандат.

"Осем години имах честта да ръководя този сектор и с целия ми екип сме давали сърце, и енергия да се случват прекрасни неща в Благоевград. Станахме града с най-богатият културен календар.За нас инвестицията в култура, бе най -важна. Целта бе всяко дете да бъде обхваното още от детската градина, било то в спорт,изкуство или знание. Дължим на децата ни поне да им създаваме условия. За четири години няма и помен от това. Никаква последователна културна политика, работа само на парче.К ултурният отдел в Общината дори протокола по поднасяне на цветя не познават. Няма лошо да не знаеш, не е страшно да попиташ и да се поучиш. Как трудно се гради, а как лесно се руши. От град, на който завиждаше цяла България, заради културния си календар, в момента тъне в сивота и посредственост. Добре че поне от време на време, при смяна на сезоните пременят една къщичка в Градската градина. Дори през лятото, парадоксално или не, същата тази къщичка, освен книги за децата, предлагаше и билети за Цеца. Благоевград и децата му не заслужават това", коментира Христина Спасова.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook