Илко Стоянов уличи в лъжа Методи Байкушев

20/11/2023 17:00 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Бившият кмет Илко Стоянов хвана новия градоначалник в лъжа. Той опроверга методи Байкушев за дълговете на ПФК "Пирин" и празните каси.

"Вчера Методи Байкушев пак изрече ЛЪЖА. А най-циничното е, че изрече тази лъжа, докато обещаваше да говори истината. Типичната марка на ПП-ДБ: важно е да излъжем днес, а пък утре ще му мислим как пак да излъжем", публикува във фейсбук Стоянов.

"Неговите думи бяха, че ОФК “Пирин” има задължения към НАП в размер на 270 000 (двеста и седемдесет) хиляди лева и за съжаление тази лъжа беше безкритично разпространена, при това без да бъде попитан управителят на ОФК “Пирин” дали това е вярно. Аз все пак си направих усилието да попитам и сега накратко и съвсем разбираемо ще ви дам данни за финансовото състояние на ОФК “Пирин”, написа Илко Стоянов. Публикуваме позицията му без редакторска намеса:

"Към 17.11.2023г. (петък) задължението към НАП е в размер на 173 980, 71 лева. Към същата дата, вземанията на ОФК “Пирин” са в размер на 340000 (триста и четиридесет хиляди) лева. Повтарям, за да го прочетат внимателно от екипа на засега избрания кмет (нека изчакаме да мине и съдебната фаза на този избор) – 340 000 (триста и четиридесет) хиляди лева. Вземанията произтичат от нотариално заверени договори с други професионални футболни клубове и са безспорни. Плащанията по договорите бяха спрени, след като Петър Занев напусна клуба, но сега след като ще бъде върнат като управител, се надявам да бъдат възстановени. Искрено се надявам да се случи, защото лично за мен Пирин е по-важен от политиката и го доказах, като не говорех нереални неща по време на предизборната кампания. Ако Занев не може да се справи с тези плащания, давам допълнителен жокер на Байкушев – нека опита с Табутов и Чапов, които са в добри взаимоотношения с лицето, което се разпорежда да платят дължимите суми.

Заплатите на футболистите се дължат на 10-то число от месеца, следващ месеца на положения труд. Към 10 октомври, докато съм действащ кмет на община Благоевград, всички заплати са изплатени. От 10 ноември нататък и особено след резултата от изборите, отговорността за ОФК “Пирин” премина изцяло върху Методи Байкушев. Съжалявам, но голяма част от рекламодателите на „Пирин“ не му вярват. Така че, негова е отговорността да звъни и да ги убеди, че си заслужава да рекламират за „Пирин“. Това обаче изисква самият той да излезе от виртуалния си живот във Фейсбук и вече да влезе в реалния", съветва Стоянов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Фен -
    Методи я се стегни и почни да работиш стига си ревал, лесно няма не ни карай да съжаяваме че те подкрепихме

Социално

новини благоевград facebook