Имунизират възрастни в Благоевград и учители от Кюстендил

17/02/2021 11:00 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Започна ваксинирането на възрастни хора в Благоевград. По план днес се имунизират настанените в Дома за стари хора в квартал "Струмско". Хора над 65 години имат възможност да се запишат за получаване на ваксина срещу коронавируса в новия кабинет в Регионалната здравна инспекция или при личните лекари. 

Предстои имунизация на преподавателите и служителите в Югозападния университет в Благоевград, а също така и поставяне на втора доза на учители и работници в социални центрове, информираха от РЗИ-Благоевград.

В Дупница и Кюстендил ваксинирането на учители и непедагогически персонал ще започне в петък, съобщиха от Областния кризисен щаб. Те ще получат дози на „Астра Зенека“. Доставени са 50 флакона или 500 дози. Вчера са получени още 195 флакона, но те са предназначени за членовете на РИК и секционните комисии за предстоящите избори.

От РЗИ-Кюстендил отчитат, че имунизираните към момента са 684 души. Хората с поставени втори дози са 301. Те са предимно медици. В социалните центрове са ваксинирани по веднъж 176 души. Те са от Домовете в Преколница и Кочериново. Днес са имунизациите в в центрове в Рила, Бобов дол. Предстои в квартал "Герена" в Кюстендил и в село Мламолово.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook