Инциденти Пиринско

28/08/2023 11:59 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Пешеходци са пострадали при пътни инциденти в област Благоевград. Предизвикали ги водачи с дългогодишен стаж зад волана.

В района на зеленчуковата борса в петричкото село Кърналово 68-годишен с автомобил "Форд Транзит" е блъснал пресичаща 41-годишна жена. Пешеходката е получила охлузна рана на ръката и след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение. Пробите за употреба на алкохол на двамата участици в инцидента са отрицателни, информираха от полицията в Петрич.

На главен път Е-79, между Кресна и Симитли, "Фолксваген Голф“, управляван от 73-годишен мъж, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой е излязъл в дясно от пътя и се е ударил в крайпътно дърво. С порезна рана в областта на лицето е пострадал водачът на автомобила, а с болки в областта на гърдите - 69-годишна пътичка в него. На водача е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна. Виновният водач е от Троян.

Между Гоце Делчев и село Горно Спанчево автомобил „Опел Астра“, управляван от 56-годишен санданчанин, на ляв завой е излязъл в дясно от пътното платно и се е ударил в подпорна циментова стена. С контузия на глезена и рамото е пострадало 9-годишно момче, пътуващо в автомобила. След извършен медицински преглед то е освободено за домашно лечение. 

В Благоевград, на кръстовище между улиците „Полк. Дрангов“ и „Марулевска“, „Мерцедес“, шофиран от 51-благоевградчанин, завивайки на ляво не е пропуснал и е блъснал 85-годишна жена от Благоевград. Водачът на автомобила е транспортирал жената до МБАЛ, където след извършен медицински преглед е установено, че е пострадала с болки в коляното и е освободена за домашно лечение. Направената на водача проба с техническо средство за употреба на алкохол е отрицателна.

На улица „Свобода“ в Сандански униформените са проверили „Форд Ескорт“. С дрегер са установили, че 38-годишният водач на автомобила, който е от село Склаве, е карал с 1,38 промила алкохол в издишания въздух. Колата е иззета с протокол за доброволно предаване.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook