Инциденти с тежко пострадали в Пиринско

28/12/2023 13:00 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Множество пътни инциденти са регистрирани на територията на Благоевград, Петрич, Кресна, Сандански, Якоруда и Гоце Делчев, обобщиха от полицията.

На улица "Митрополит Борис" в Благоевград автомобил "Шкода Октавия", управляван от 46-годишен, е блъснал възрастен пешеходец. Той е от село Корница. Пресичал е на пешеходна пътека. Пострадалият е получил фрактура на три ребра. На водача, който е от Благоевград, са направили проби за алкохол и наркотици, но са отрицателни.

В района на кръстовище между улиците „Симеон Радев“ и „Борис Ангелушев“ в Благоевград, микробус „Мерцедес Спринтер“ с 52-годишен водач, завивайки на ляво е блъснал 37-годишен мъж с 2-годишно дете на ръце, стъпил на пешеходна пътека. Водачът е от Благоевград. Предаден е на прокурор.

В Петрич на улица "Осогово" автомобил „Мерцедес“ с 53-годишен водач от ссанданското село Джигурово е блъснал момиченце на 1 година и 10 месеца. Внезапно е изскочило на пътното платно. Детето е пострадало със спукан череп и е транспортирано за лечение в София. Образувано е наказателно дело.

„Фолксваген Поло“ с неправоспособен 19-годишен водач от село Микрево, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой се е блъснал в тухлена стена на къща, която паднала. С фрактура на ръката и черепно-мозъчна травма е пострадало 10-годишно момче, което е било в двора на къщата. То е транспортирано за лечение в София, без опасност за живота. Името на виновния младеж не се съобщава от криминалистите.

На главен път Е-79, между Кресна и Симитли, „Шкода Октавия“ с 81-годишен водач, движейки се с превишена скорост, е излязъл извън платното и е катастрофирал. С два счупени прешлена и без опасност за живота е пострадала 79-годишна пътничка в автомобила. Тя е транспортирана за лечение в София. На водача е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

В Гоце Делчев автомобил „Пежо“ с 19-годишен водач от село Садово е блъснал 66-годишна жена от Хвостяне, която е пресичала пътното платно на пешеходна пътека. Жената е пострадала с разкъсно-контузна рана на слепоочието. На водача са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

Между село Дагоново и Якоруда, лек автомобил „Пежо“ с 61-годишен водач от Велинград се е блъснал в мантинела и се е преобърнал в ляво от пътното платно. С контузна рана на главата са пострадали водачът на автомобила и 65-годишната му спътничка. На водача е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е торицателна.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook