Инфектиран кмет удължи извънредните епидемични мерки

02/11/2020 13:28 0 Коментирай

Удължиха до 15 ноември извънредните епидемични мерки в Петрич по предложение на Щаба, ръководен от кмета Димитър Бръчков, който е с Ковид-19.

Ресторани, кафенета и заведения за хранене са с ограничено работно време. Петричани имат възможност да хапват и да се забавляват до 22.30 часа.

Епидемичната картина в община Петрич се допълва от диагностицирани и карантинирани в образователната сфера - 1 ученик, 10 учители и една медицинска сестра. Поставени в задължителна карантина са 4 учители, 44 ученици и 4 служители в училища и детски градини.

До 31 октомври в община Петрич са регистрирани нови 115 инфектирани. Само за два дни поличаха двама лекари- д-р Андонов и колегата му Василев. Трети е в столична клиника. Той е общопрактикуващ лекар в селата Марикостиново и Генерал Тодоров. Смята се, че след усложнения от коронавирус е починал и петричкият съдия Иво Харамлийски, за когото съобщиха от Окръжен съд-Благоевград.

175 са случаите за период от 14 дни. Увеличава се и броят на нуждаещите се от хоспитализация. Към днешна дата на лечение в база Петрич на Югозападна болница. са настанени 47 пациенти - Вътрешно отделение - 18, Инфекциозно – 12, Неврологично – 12, ОАИЛ - 5.

В тази връзка Общински оперативен щаб предлага на РЗИ – Благоевград и Областен оперативен щаб:????

Ще бъдат поставени допълнителни напомнящи табели за ползване на предпазни средства и спазване на дистанция в Гробищен парк-Петрич на Архангелова задушница. Ще има засилено присъствието на служители от Общинска охрана с цел съдействие при контрол на противоепидемичните мерки.

Да бъде засилен контролът от страна на Община Петрич, МВР, ОДБХ, РЗИ, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ и създадена организация за изпълнението на противоепидемичните мерки, разпоредиха от Щаба. Заседанието на Общински оперативен щаб в Петрич се проведе онлайн.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook