Инициативният комитет на Радев скочи срещу Нинова

16/11/2021 16:10 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Хората около президента Румен Радев изненадващо се обърнаха срещу лидера на социалистите Корнелия Нинова. За самата нея също е изненада, не скри Нинова. Тя подава оставката си заради слабия изборен резултат на левицата на изборите две в едно. Определи го като катастрофален.

БСП е четвърта политическа сила с 10,26 на сто от гласовете след вота на 14 ноември.

"Оценявам този резултат като катастрофален, особено с това, че отстъпихме от трето на четвърто място. Поемам цялата отговорност, не обвинявам никого. Вината е само моя и тя е, че мълчах. Това е моята вина и я поемам, като подавам оставка като председател на Българската социалистическа партия”, обяви Нинова на брифинг в централата на партията.

„Машинният вот определено затрудни наши избиратели, особено възрастните и особено при гласуване 2 в 1. Разбира се, и кризата с коронавируса се отрази и много хора се уплашиха и не отидоха да гласуват. Но тези причини са извън нас. Има и субективни причини и те са много. Въпрос на дълъг разговор са вътре в партията, но отговорността я поемам изцяло аз", заяви Нинова.

„От вчера една група в БСП ми иска оставката. Тя не ме впечатлява, защото това са хора, които пет години го правят – така наречената вътрешна опозиция. Абсолютна изненада, че оставката ми иска служебният кабинет чрез говорителя си Антон Кутев“, заяви Корнелия Нинова. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook