Интубираха пациент в Кюстендил, изследват 50 души в Банско

01/04/2020 09:23 0 Коментирай

Взети са проби за коронавирус на 50 души в Банско, съобщиха от Националния оперативен щаб.

Резултатите се очакват в рамките на деня, каза Венцислав Мутафчийски. Голяма част от изследваните са били ангажирани по спазване на карантината - полицаи, социални работници.

Интубиран е пациент в кюстендилската болница. Несе съобщава дали е мъж или жена.

За денонощието положителните проби са 33, от тях са хоспитализирани 23-ма души, заразените в 412.

20 души са излекувани - 14 мъже и 6 жени.

 В София случаите са 21: новите хоспитализирани са двама в болница „Света Анна“, 19 в „Александровска“, в „СофияМед“ – 1, в „Пирогов“ – 3 души, в МВР болница – 1 и шестима амбулаторни.

В сградите, където са установени корона вирус инфектирани, се прави дезинфекция всеки ден. Такава е направена в парламента, всеки ден се прави в Министерския съвет, в болниците. Така професорът отговори на въпрос дали е било уместно в Народното събрание да се свиква пресконференция, след като е установен депутат с Ковид-19 - Хасан Адемов от ДПС.

Късно снощи парламентарният шеф Цвета Караянчева свика пресконференция в парламента, на която съобки, че депутът Хасан Адемов е с коронавирус. Днес проф. Мутафчийски съобщи в отговор на въпрос, че в момента той постъпва в болница.

Групата от депутати, която ще се изследва, ще се подаде от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Те ще бъдат изследвани в две болници, каза Мутафчийски.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook