Инвестират в градска градина и водопроводи в села

14/09/2022 16:16 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Подменят водопроводните системи в няколко села. В част от тях безводието е застрашително.

Инвестициите са за над 3 милиона лева, но към момента от МРРБ са превели малка част от парите.

Следваща седмица започва допровод в дупнишкото село Яхиново. В момента се подненят тръби в съседното Самораново. Изграждането е в размер на 317 541 лева. Подсигурени са със заем на Община-Дупница, информираха от кабинета на кмета Методи Чимев.

С подмяната на близо 1000 метра трасе, се очаква да намалеят драстично авариите, както и да бъде увеличено налягането към другите квартали. редстои да бъде уточнено и кога ще започне подмяна на водопровод в село Крайници, където ще се реконструира водопровод по ул.“Трети гвардейски полк“ за сумата от 245 844 лева.

В село Джерман приключиха изкопните дейности и полагането на водопровод. Община Дупница бе сключила споразумение с МРРБ на стойност 3,6 милиона лева. Пристигнали са в сметките на Община Дупница едва 300 000 лева.

Същевременно се подготвя ремонт на Градска градина в Дупница. Отпуснатите пари са 186 870 лева. Ще се извърши за около 70 дни. Стартът вероятно ще е през октомври. Ще се изгради и ново тренировъчно игрище на стадион "Бончук" за над 130 000 лева.

Площта на градската градина е 17 451 квадратни метра. Предвижда се почистване и фрезоване на тревни площи, затревяване, засаждане на разнообразна растителност. Ще се изгради автоматична поливна система с възможност за свързване към интернет, за да се командва и от разстояние.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook