Искат екстрадиция на благоевградчанин, обвинен в Париж

29/07/2024 17:00 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Окръжен съд - Благоевград реши за арестуван за вандализъм и участие в поругаване Мемориала на Холокоста в Париж.

По настояване на френските власти са вкарали в ареста млад благоевградчанин. Спрямо него е била издадена Европейска заповед за задържане и екстрадиция. Дали ще го предадат на френските власти, ще стане ясно по-късно. От прокуратурата в Благоевград информираха, че състав на Окръжен съд е постановил в закрито заседание постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража спрямо 27-годишния К. М. Предстои дело за екстрадицията му.

В материалите по постъпилата ЕЗА, издадена от френските власти, е посочено, че К.М. е съучастник в престъпните деяния, извършени във френската столица. В ранните часове на 14.05.2024 г. на стената на жертвите на Холокоста в Париж и върху сгради в 4-ти и 5-ти район били изрисувани 35 червени ръце - символ, изразяващ линчуване на израелските граждани-резервисти в град Рамала през 2000 година.

Както вече бе съобщено, на 14 май в Париж бяха спипани двама българи. Съдът освободи един от тях под парична гаранция от 5000 лева. Действията на българските институции са в изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена на 19 юли. Тя е по водено срещу тях наказателно производство за участие в организирана престъпна група, унищожаване и повреждане на чужда вещ след предварителен сговор с други лица, по етнически, расови и други подбуди.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook