Искат изселване на агресивен фермер с криминално досие

07/09/2023 10:34 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Ескалира вълна от недоволство срещу самозаселил се фермер, който тормози местни жители. Бие ги и ги заплашва. Пускат жалби, но подозират, че полиция и прокуратура го закриля. Преди дни Костадин Версаминов посегна и на кмета на санданското село Струмяни Емил Илиев, който инспектира заградени неправомерно имоти в село Раздол.

По случая е сезирана прокуратурата в Сандански, но реални резултати все още няма. Живеещите в селото искат да бъде иззселен. Няколко от от тях са бити безпричинно с дървени колове, разказаха пред медиите с надежда за съдействие. Преди три години Костадин Варсаминов призна вина за нелегално оръжие и подписа споразумение с прокуратурата. Съдът го наказа с лишаване от свобода за 10 месеца. Версаминов, който е животновъд, получи присъда от магистратите в Сандански.

Припомняме, че през 2019 година Версаминов бе задържан за притежание на нерегистрирана пушка и боеприпаси. Оръжието бе открито в селскостопанска постройка в струмянското село Раздол. Наложено му бе обществено порицание. Криминалното досие на Върсаминов е богато. Преди около 9 години той бе арестуван с наркотични вещества. Лежа в ареста не повече от 11 дни. Тогава нейзнайно как, той успя да убеди окръжния съдия в Благоевград Красимир Аршинков, че дрогата му е подхвърлена. Скандалът разтресе полицията, след като униформените Васил Барутчиев, Венцислав Вангелов, Иван Илиев и Атанас Стражаков отишли на проверка в дома на Върсаминов по подозрение, че държи в дома си и в колата си наркотиците. Правили оглед на автомобила му, а приятелката на Костадин тайно снимала как полицаят Васил Барутчиев слага плик с дрога под предната седалка на колата, а другите му колеги го намират.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook