Искат оставката на кмета Дангов

15/04/2024 10:38 2 Коментирай

Продължава с пълна пара скандалът с отсечените борове, липи и елхи на площад "Свобода". От партийни централи, които вчера проспаха поголовната сеч, днес се раздвижиха и поискаха оставката на дупнишкия кмет Първан Дангов. Други пък избраха да трупат народен вот като дежурят на групички пред Общината в Дупница, за да пазят останалите дървесни видове.

Както подробно информирахме, в неделния ден бяха премахнати над 10 дървета пред сградата на кметството, на площада и пред пощата в града. През цялото време на рязането и извозването на материала до работниците беше градоначалникът Дангов, който е очаквал ескалиране на напрежението. Съответно отнесе псувни от политически "врагове". Днес той сезира прокуратурата заради хулиганското и обидно за него поведение на Спас Михайлов и Севдалин Костадинов.

От отдел "Екология" информираха лаконично, че има проект за зацветяване на площадното пространство и по този повод се е наложило сеч на дървета. Ландшафтен архитект е посетил Дупница и е дал предписание да се подготви теренът. Според еколозите пред сградата на Общината е опасно да има високи дървета. Днес кметът Първан Дангов ще даде пресконференция по казуса.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. влади калинов -
    Гербаджийски утайки айде за ръчички и при калин в гиздова вие 12 години му давахте проекти и го пазихте с ваще хора в полицята сега ще ревете пред телевизиите и вестниците като вдовици за ....
  2. Moника Петрова -
    Ландшафтнио да си завре проекто у газо

Социално

новини благоевград facebook