Искат Станислав Владимиров да напусне кметския пост

14/02/2023 10:22 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

БСП отправи тежки критики към напусналия партията градоначалник на Перник Станислав Владимиров. Призовават го да напусне поста и да отговори законен ли е водопровъдът в града. Упрекват го в клиентелизъм. Владимиров е категоричен, че е кмет на всички перничани.

"Станислав Владимиров имаше 18 000 гласа с подкрепата на БСП при избирането му за кмет, а на последните избори там партията имаше 3500 - питайте го къде отидоха другите гласове, от добра работа ли е", попита заместник-председателя на парламентарната група Георги Свиленски пред бтв. Изявлението дойде сред напускането на Владимиров от Столетницата и последвалите го 50 от пернишките социалисти.

"Тези хора никога не са работили за БСП, те са клиентела на ГЕРБ, обслужват интересите им. Спомняте си колко пъти Бойко Борисов ходи да се прегръща с него, питайте Владимиров законен ли е водопроводът, в прокуратурата ли е, къде отидоха парите. Ще го питат перничани на изборите“, коментира Свиленски.

Той призова кмета да напусне и поста си, след като напусна БСП, и на предстоящите избори да се яви „като какъвто прецени“. Той коментира, и че Петър Витанов трябва да освободи евродепутатското място.

„Така директорката на „Булгаргаз“ Деница Златева трябва да стане евродепутат, тъй като тя е следващата в списъка, обяви той.
"Витанов е сред изключените 14 от съботния конгрес на партията. Той може и член на Светия синод да иска да стане, ама не го искат. 500 делегати казаха, че не го искат, защото бута и блъска на микрофона и петни партията", заяви още зам.-председателят.

"Аз ще водя моя град, ще се кандидатирам за кмет от партията на перничани, заяви Станислав Владимиров. Той отхвръли като плод на политическа импотентност и злоба отправяните към него критики, че е любимият кмет на Бойко Борисов. Знаете каква криза ни сполетя, с кой трябваше да я решавам - с премиера на Румъния или на Сърбия ли, попита Владимиров. Той не отговори на въпроса дали ще се присъедини към новата политическа формация "Левицата" и каза, че ще продължи да работи за Перник.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. ЙОРДАН ЙОРДАНОВ -
    Не обичам тези от БСП, но ако не беше в БСП никой нямаше да го познава. Вуйчо му го натика в БСП и направи депутат. И в момента Нено Темелков команди Перник.Герб източха язовира, взеха едни пари и после Бойко спасяваше Перник със своите \"кутраци\"Емил и Станислав.Много пари за нищо работа. Идват избори и на децата им е ясно, че БСП ще останат под 4 % с Курнелчето. Идват и кметски и Станислав ще трябва да си търси партия. Властта е сладко нещо, но има и морал.

Социално

новини благоевград facebook