Искат забрана на електрически тротинетки в пешеходни и паркови зони

12/08/2024 08:09 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Родители на малки деца настояват за забрана на електрическите тротинетки в пешеходните зони и паркове. Изпратиха отворено писмо, в което мотивирано изтъкват колко са опасни за малки и големи. Молбата им е адресирана онкретно до кмета на Перник Станислав Владимиров. Неотдавна тротинетките бяха забранени в центъра на Кюстендил. В Благоевград също настояват електрическите тротинетки да се спират в ЦГЧ, но пък градоначалникът от ПП Методи Байкушев не желае да предприеме действия, тъй като е радетел за алтернативните превозни средства.

"Писмото е съпроводено с подписите на повече от 100 жители в Перник. Входирано е в деловодството на Общината. Тези електрически тротинетки са изключително компактни, екологични и естествено много удобни за придвижване в градски условия, но са изключително опасни. И когато няма контрол те карат доста неразумно, карат безотговорно, карат по един-двама, което е забранено. Има и родители, които позволяват на своите деца, които са под 14- годишна възраст да управляват такива тротинетки, а това не е позволено. Представете си една такава тротинетка, която се движи с над 20 км в час, а те карат по-бързо, да удари едно малко дете. Да удари възрастен човек", сочат перничани.

От кабинета на кмета Владимиров лаконично коментираха, че юристите на Общината съвместно с общинска полиция и общинския инспекторат вече работят по промени в общинскита наредба. Предстои обаче решение на пернишките съветници.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook