IT специалист дарява кола на лекар от първа линия

28/10/2021 18:23 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

IT специалистът Димитър Димитров инициира поредната си дарителска акция. Подарява автомобила си на лекар от първа линия за борба с коронавируса. Димитров ще заплати и таксата за прехвърляне в КАТ, заяви той в социалната мрежа.

Условието е кандидатите да му напишат защо са останали да работят в България. Димитър Димитров е от Кюстендил. Преди месеци той дари тонове картофи, отгледани в стопанството му в село Еремия. Даряваше и кислородни концентратори.

"Българинът или каквото е останало тук, в България, не умее да разсъждава като част от обществото, а мисли първосигнално. Той, редейки се в километричната опашка пред мола във време на пандемия, не се сеща, че ако даде път на колоната, която се опитва да излезе от същия този мол, ще може по-бързо да влезе в заветното място. Този индивид нехае и за общественото здраве, докато самият той не се озове в ковид отделението. Там той изведнъж става безрезервно набожен, но продължава да таи недоверие към докторите“, коментира Димитров.

"Докторите, медицинските сестри, фелдшерите и санитарите са героите на нашето време. Ако сте медик, напишете ми на лично съобщение в обем до пет изречения какво ви накара да останете в България след завършване на образованието ви и какво бихте направили с автомобила, ако го получите. Ще определя победителя, без да обявявам какво ми е казал. Искам по-бързо да се отърва от автомобила“, споделя кюстендилецът Димитър Димитров.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook