IT специалист закупи ранични пожарогасители за доброволците под Черни връх

26/08/2024 07:49 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Бизнесмен от Кюстендил направи поредно дарение. Закупи ранични пожарогасители за доброволците в Рила планина, които четвърто денонощие се борят с огъня.

Димитър Димитров, който е компютърен специалист, има своя фирма и земеделско стопанство в Еремия, е доставил пръскачките вчера, съобщиха с благодарност участващи в потушаването на пожара под Черни връх, които отчаяно чакат МВР да прати вертолети за въздушно гасене. Подсигурил е и професионален товарен дрон, който излива около 30 литра вода на курс.

Има реална опасност пламъците да прехвърлят билото в посока Дупница, заяви директорът на НП "Рила" Красимир Андонов. Според него са изпепелени 40-50 декара горски насаждения. Късно снощи са се разгорели нови иглолистни гори. На място са над 100 огнеборци, горски служители, доброволци от столицата, Кюстендилско и Дупнишко. Мотористи изкачват вода до огнището.

Кметът на Дупница Първан Дангов обяви частично бедствено положение беше обявено късно снощи. Дали днес ще има авиационна помощ ще стане ясно след оперативката щаба, ситуиран в село Баланица. Отправили са искане за военен хеликоптер от авиобазата в Крумово.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook