Иво Попов: Съветниците в Благоевград да направят собствена фирма за сметоизвозване

20/01/2022 16:49 1 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Певецът Иво Попов коментира гневно решението на ОбС-Благоевград за повишавенето на такса смет от 1,1 на 2,1 промила.

"Искам да попитам всички, подкрепили това предложение, кое налага да се направи такова драстично увеличение. Благоевград с излаз на море ли е и курортен град ли е? Заплатите в Благоевград отговарят ли на останалите заплати в България", изригна в социалната мрежа Иво Попов.

Той попита още колко работни места са открити в Благоевград през последните 10 години.

"Обезлюден ли е градът и има ли въобще някаква икономика и развитие? Кой доведе града до това положение - кметовете или общинските съветници или и двете заедно", пита Попов и си отговори сам.

"Фактите обаче говорят, че Благоевград е на последно място по заплати в България. И градове като Гоце Делчев, Петрич, Сандански и дори Симитли, са икономически по добре от Благоевград. Когато градът ни задмине тези общини, тогава може да се увеличават такси и данъци и да ни се дават примери", смята певецът.

Той настоява като гражданин, че взетото на сесия днес решение, "трябва да бъде оспорено и да бъде отменено, а подкрепилите го общинските съветници да направят собствена фирма за сметоизвозване за своя сметка, след като са толкова загрижени".

Както вече информирахме, вместо да отменят незаконосъобразно според ексгубернатора Николай Шушков решение от 17 декември, местните парламентаристи гласуваха за ново предложение на кмета Илко Стоянов - вместо 2,9 промила, таксата да е 2,1 промила върху данъчната оценка на имот. С новата тарифа, благоевградчани, живеещи в центъра ще плащат 140 налог от 75 лева до момента. Тези в широщ център ще плащат 104 лева при досегашни 55 лева, а хората от кварталите по 53 лева, внесто 28 лева. На сесията днес дори председателят Радослав Тасков призна, че таксата е формирана несправедливо върху данъчната оценка на съответен имот.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Иво Плъха -
    Тоя па плъх откъде изпълзя.Абе смешник защо не питаш тези с които се снимаше на плакатите за съветник- Палаханов, Неделчев и Велчев.А забравих и Гопата този световен DJ който озвучава всички общински мероприятия

Социално

новини благоевград facebook