Избраха нов парламентарен шеф

01/10/2021 15:47 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

След проведено тайно гласуване утвърдиха нов председател на ОбС. 23-годишният Вилимир Александров замени на поста Владимир Христов, който изненадващо напусна. От ОбС-Симитли не коментираха мотивите за оставката на Христов. На негово място влезе Биляна Комолска от "Партия на Зелените.

Кандидатурата на Вилимир Александров бе издигната от общинския съветник Таня Янкова, като обясни, че се дава път на младите. Бившият председател Владимир Христов благодари на колегите си за да добрата съвместна работа през годините. Получи и специален подарък от местните парламентаристи, както и от кмета  Апостолов, който му връчи икона на Света Богородица с младенеца.

Вилимир Александров е най-младият съветник в Симитли. На изборите преди три години спечели 543 лични преференции, което му отреди второ място в Общински съвет Симитли. Той е роден и израснал в общинския център. Средното си образование е завършил в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли с приз „Ученик на годината“ и награда за „Отличник на випуска“.

Висшето си образование със степен бакалавър и специалност „Управление на бизнеса и предприемачеството“, Вилимир Александров завършва в Нов български университет. Новият председател на Общински съвет Симитли продължава обучението си в сферата на европейското управление, като за целта е избрал магистърска програма „Европейско управление и икономическа дипломация“ в Нов български университет. В момента той изучава и образователен курс „Политики и иновации в градовете“.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook