Избраха президент на БФС

12/10/2021 17:17 0 Коментирай

С малка преднина избраха нов президент на БФС. От пуснатите бюлетини една е невалидна, а трима от делегатите  на конгреса не са гласували.

Борислав Михайлов е новият стар президент. Той спечели изборите с 241 гласа срещу 230 за Бербатов. Христо Портоанов имаше 8. 480 делегати гласуваха, а една бюлетина бе неваидна. Трима от делегатите не са гласували. Това прави достатъчно на Михайлов да премине квотата от 50%+1 глас.

Големият спор е дали резултата се брои на база регистрираните кандидати или гласувалите кандидати, тъй като реално липсват гласовете на трима кандидати. Това бе и забележката на Димитър Бербатов, след обявяването на резултатите, предаде Спортал. За третия кандидат - Христо Порточанов, вот са дали едва 8 от кандидатите. 

Първоначално се пресмяташе, че ще има балотаж между двамата. Според последната информация е твърдо вероятно Борислав Михайлов да запази поста си президент на БФС само с 1 глас разлика, с който ще мине квотата от 50%+1 глас, но все още информациите са неофициални. Преброяването продължи по-дълго от очакваното.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook