Издават червени, жълти и зелени пропуски за коли на живеещи в Синя зона

25/11/2022 17:40 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Стартира издаването на талони за паркиране на автомобили за живеещите в обхвата на Синята зона в Благоевград.

От началото на декември приемат заявления за издаване на пропуски за паркиране по местоживеене, информираха от Общината.

От следващата година талоните ще са различни по вид, в зависимост от критериите, по които се издават.

Талоните с червен цвят са предназначени за жители, живеещи в обхвата на централната пешеходна зона в града. Пропуските с жълт цвят са за граждани, с жилища в обхвата на Синя зона, а зелените пропуски ще бъдат за електрически автомобили. Те ще са защитени с холограмен стикер, с цел да се избегне ксерокопирането и манипулирането на документа.

"Контролът по издаване на съответните талони ще бъде завишен, детайлно ще се съблюдава и дали те се използват по предназначение“, коментира управителят на „Паркинги и гаражи“ Ивайло Червилов.

Документите ще се разглеждат и талоните ще се изготвят от общинското дружество “Паркинги и гаражи”, но за улеснение на гражданите приемът на заявления, както досега, ще се извършва на гишетата на Деловодство в Община Благоевград.

При подаване на декларацията с необходимия набор от документи, благоевградчани ще имат едномесечен срок да издадат или откажат новия пропуск. Това време ще бъде и гратисен период за гражданите, като те ще могат да ползват стария пропуск.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook