Изгониха предсрочно кмет за корупционни схеми

05/08/2023 10:19 8 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

С решение на Общинската избирателна комисия в Якоруда са прекратени предсрочно правомощията на скандален селски кмет. Членовете на комисята заседаваха извънредно и подписаха решението с мнозинство. Ахмед Ахмед, известен като Пачката губи пиоста три месеца преди предстоящия вот. Управникът на село Конарско се прочу през годините с контрабанда на дървен материал, с незаконна дъскорезница и с конфликт на интереси. Управлявал е през мандата си няколко фирми.

Сигналите постъпиха в ОИК-Якоруда през април от Абибе Сали Сюлейман. Кметът Ахмед Ибрахим Ахмед към настоящия момент е търговски пълномощник на посочените в пълномощните търговски дружества: ЕООД „Диамант Рубин“, ЕТ „Ахмед Ахмед — Рубин-Хава Мехмед“, с което нарушава член  41, ал. 1 от Закона за местната власт. В ОИК- Якоруда Ахмед Ахмед е депозирал декларации едва през месец май от Хава Ибрахим Мехмед за оттегляне на пълномощно №3541/23.12.2014 г. и пълномощно №1134/11.05.2012 г. Декларациите са нотариално заверени от Джемал Myca Шарански кмет на село Черна Места. Не е внесено уведомлението, с което е връчено оттеглянето на пълномощните. Липсва и документ за внесена нотариална такса за заверените нотариално декларации от кмета на Черна Места. Оттеглянето на пълномощното трябва да бъде извършено в същата форма, в която е и самото пълномощно, което не отговаря в представените декларации", се сочи в решението на ОИК-Якоруда.

Членовете на ОИК-Якоруда разгледаха извадка от общ регистър на нотариус Мила Коновска на пълномощни на името на Ахмед Ибрахим Ахмед. И двете пълномощни са безсрочни. Освен това, липсва уведомлението, с което е връчено оттеглянето на пълномощните, защото оттеглянето е валидно от датата на връчването. Липсва и документ за внесен нотариална такса за внесена нотариална такса за заверените нотариално декларации от кмета на с. Черна Места. На базата на изложените обстоятелства ОИК - Якоруда реши да се прекратят правомощията му и да се анулира издаденото удостоверение. Препис от решението ще се изпрати в Централната избирателна комисия, на председателя на общинския съвет и на г-н Ахмед Ибрахим Ахмед в тридневен срок от влизането му в сила. Решението обаче подлежи на обжалване пред Административен съд - Благоевград на основание чл. 459 от Изборния кодекс.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. До Ревански -
    Якоруда не ви иска Беди Осман и Карафеиз и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи.В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти , както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор
  2. Нуркафелин -
    Изтрепете се за власт помаци ахмаци.Унищожете е тая някогашна алтън Якоруда.Изселете остатъците от качествени люде,останете само вие говеда.Нека да я няма тая територия щом няма смели и почтени люде заедно да ви се опълчат!
  3. Якорудчани -
    Sabri Alish продължавай с публикациите. Много хора ти вярват и подкрепят. Все още има страх, но промяната започна. Фирмите Амина и Саваш стоят зад Беди. Браво на ОИК- Якоруда. Нови хора ще поведат града , всички стари управници, нач.отдели , чистачки ВЪН.Всички доносници ВЪН. Недопускане да останат стари управници с новият кмет. Ще го провалят. Ще го опетнят, с опита си.
  4. Якоруда -
    Драго както иде така ще си отиде. Якоруда не го иска кой е той никой него познава.Никога няма да стане кмет на Якоруда.
  5. Заедно за Якоруда -
    джамки, пачки , офета и квачки , куцузи и кавали, всички хърльови и педали , цялата сган босала 20 години изчезва. Новите мераклии дваш. Шечиния нещо сее обаркал ама рак и мерак се не лекува . Мача му е от сганта дека 20 е босала . Па баща му цел живот бичеше в заводо без да плати стотинка . Марио е убав човек . Аллах и Господ да го даруват сас здраве и берекет , и целото му семейство . Нема каурин циганин пумак бабеченин , не секой е помогнал . Шечиния нека каже ели не е тека . Ама бабеченето и пумаците сме неблагодарни . Целата община е в летаргия. Разбудете се , оти Мехмед Вакльов иде .
  6. Марио Асьов -
    Идва ред на Беди, Карафеиз, Магдето, Куцузо, Кавалов, Хърлови, и на фирмите Амина и Саваш, които са свързани с далаверите в община Якоруда и Горското стопанство в града. Ще почисти къщичката от паразитите.
  7. Асие Шахин -
    Беди Осман питам се как се справяш от есен само с една заплата, като ти не си свикнала така. Хората ще те подминават по улиците. Ужас. Ама така ти се пада. Ти не заслужаваш уважение. Ти си срам и позор за Якоруда.
  8. ДПС -
    ДПС издига Лютви Хаджиалиш за кмет на Якоруда. Новият кмет обеща да се раздели със старите кметове, съветници, секретари и счетоводителката Сабиха Пиронкьова. Те закопаха Якоруда и общината. Нов екип от кадърни, неопетнени и честни лица ще изведат Якоруда от блатото в което старите управници я вкараха

Социално

новини благоевград facebook