Изненадващи рокади в листата на БСП - Благоевград

08/06/2021 21:57 3 Коментирай

Ден след регистрацията на депутатската листа в РИК-Благоевград е извършена извънредна рокада на кандидатите от БСП. 

От състава излезе лидер на червените. Тази вечер на заседание на Районната избирателна комисия е вписан нов претендент за НС. От листата е напуснал по неясни към момента причини червеният председател Петър Петров от Кресна.

На негово място е регистриран кметът Николай Георгиев. Каква е целта на рокадата също не е известно. Николай Георгиев до момента не е участвал в избори за парламент. Умело ръководи общината пореден мандат.

Петър Петров преди дни бе назначен в Управителния съвет на ЮЗДП-Благоевград. Веднага след това коментира пред медиите, че не е в конфликт на интереси като кандидат и държавен слугител.

Кметът Николай Георгиев вече под номер 8 в депутатската листа.

Припомняме, номер едно в Пиринско е професор Георги Михайлов. Той бе начело на листата и на вота на 4 април. Следва Любен Милев от Благоевград. Трети предложен е Новко Попов от Петрич. Попов е бивш преподавател в Югозападния университет, и предишен лидер на червените в Петричко. Участваше в надпревара за кмет на южния град през 2007 година.

Четвъртото място в благоевградската листа е за коалиционен партньор. Пети отново е бившият депутат от Гоце Делчев Богдан Боцев. На шесто място е банскалията Методи Атанасов.

Седми е Пламен Ботев от Разлог. На девета позиция е Димитър Юнчов. Следва Александър Сливков от Струмяни, който е бивш шеф на Пътно управление - Благоевград. Христо Паралинов от Сандански е под номер 11.

Последното 22 място е за Костадин Харисков.

Напиши коментар

Коментари

  1. Браво -
    Той със сигурност ще стане депутат. Симитли му помага активно, Струмяни, Банско също.
  2. О -
    Е та тоя си е прикрит гербаджия само фиктивно е в бсп
  3. Сандански -
    Изпълнява поръчка на ГЕРБ за ...

Социално

новини благоевград facebook