Изнудват благоевградчанка с порнографски снимки и клипове

14/09/2021 15:31 0 Коментирай

Приключи разследване срещу мъж, изнудвал приятелка с порнографски снимки. Прокуратурата в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу А. К. за извършено от него престъпление по чл. 159, ал.1, пр. 1 от НК.

През 2014 година обвиняемият А. К. започнал връзка с жена, с която заживели заедно. Отношенията им продължили до м. октомври 2018 г. През това време мъжът нееднократно я снимал в интимни сцени с мобилен телефон, въпреки нежеланието й за това.

След приключването на връзката жената напуснала жилището му. Не след дълго А. К. започнал непрекъснато да й звъни с искане да се видят. Продължил да я притеснява, като идвал на работното й място, заплашвал с отнемане на детето й от социалните служби.

Отказът на пострадалата да се подчини на обвиняемия го мотивирал да й отмъсти. Той лично създал 17 броя снимки и видеоклипове с порнографски записи, визуализиращи него и жената. След това го записал на диск, който впоследствие бил открит в пощенската кутия на семейството на бившия съпруг на жената.

Освен това в същия жилищен блок били разпространени разпечатки на цветни снимки – фотоколажи с надпис, съдържащи телефонен номер и имената на пострадалата. За случилото се бил подаден сигнал до полицията.

С действията си обвиняемият осъществил състав на престъплението – създаване на порнографски материал, с което причинил неимуществени вреди на пострадалата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook