Изправят пред съда 18-годишен убиец

28/06/2023 14:22 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Обвиняем за опит за грабеж с причиняване на смърт на 82-годишен е предаден на съд.

Престъплението е извършено от 18-годишния Огнян Огнянов с особена жестокост в село Микрево край Струмяни. Той вече е криминално проявен и поведението му е разглеждано на заседания на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Струмяни.

Той ползвал услугите на 82-годишния Иван Ч., който работел като фризьор и бръснар в Микрево. Знаел за проблемите на възрастния мъж със слуха и зрението. Проучил навиците и ежедневието му. Забелязал и къде той прибирал спечелените пари.

Огнян, придружен от 13-годишния О. И. прескочили оградата на имота на И.Ч. с цел противозаконно отнемане на чужди парични средства. Те приближили спящия на походното легло в двора мъж. Нанесли му множество удари в областта на главата с етернитова тръба и телескопичен предмет.

Непосредствено след това започнали да търсят парите на Иван Ч. на различни места, но не ги намерили. Притеснени от кучешкия лай и обзети от паника да не бъдат разкрити, двамата напуснали местопрестъплението. На следващия ден синът на пострадалия го открил мъртъв.

 

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че смъртта се дължи на тежка черепно-мозъчна травма.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook