Извънредни мерки заради коронавирус в благоевградския съд

19/01/2022 17:07 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Въведоха строги епидемични мерки в благоевградския съд. С цел предотвратяване разпространението на коронавирусни инфекции, се ограничават максимално физическите контакти между служителите и участници в съдебния процес. Делата се пренасрочват за месец февруари, съобщиха от Районен съд.

Където е възможно, съставът се намалява до 50 процента. При наличието на данни за отлагане на дело за посочения период, включително и поради заболяване на участник, делата да се отсрочват в закрити заседания, с цел предотвратяване струпване на хора в сградата. Указано е на съдиите при възможност да организират разглеждането на делата чрез видеоконферентна връзка

За посочения период служба „Счетоводство“ ще преустанови събирането на държавни такси на ПОС – терминалите на съда.

Ръководителите на службите, с изключение на служба „Съдебни секретари“, трябва да изготвят графици за работа на служителите за този период, които да предоставят на председателя за утвърждаване, с оглед недопускане на повече от 50 процента от персонала на работа, като останалите служители следва да бъдат на разположение на работодателя и при повикване да се явят в съда в рамките на 1 час.

Задължен е всеки един от работещите в Районен съд – Благоевград, при първи симптоми на заболяване като треска, бърза умора, повишена температура, суха кашлица или друга грипоподобна симптоматика, да уведоми незабавно за това прекия си ръководител и да напусне незабавно работното място с цел предпазване от заразяване на останалите и да потърси лекарска помощ. В този случай отсъствие от работа се извинява само с издаден болничен лист.
Забранявам струпването на едно място на работещите в съда, освен ако естеството на работа не го налага, като контактите между службите да се осъществяват предимно по телефона и вътрешната електронна поща.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook