Иззеха оръжие, хероин, злато, алкохол, разбиха мрежа за проституция

07/11/2022 15:58 0 Коментирай
Снимка МВР Снимка: МВР

Иззети са 106 броя оръжие, боеприпаси по време на специализирана операция на МВР, граничари, митничари, антимафиоти и Европол.

Конфискувани са 43 пушки, 42 пистолета, 6 газови пистолета, 1 противопехотна мина, 1 система за противовъздушна отбрана, 15 гранати, 2 машини за сглобявания, 2 противотанкови ракети, 12 250 амуниции.

Предотвратен е трафик на 304 килограма хероин, 1,3 килограма кокаин, 147 килограма марихуана, 5407 растения канабис. Образувани са 130 нови разследвания, информираха от МВР. 

В изпълнение на поставените цели на международната операция действията на територията на страната са осъществени от служители на ГДБОП и Агенция „Митници“. Те бяха командировани в зоната на граничните пунктове Гюешево, Калотина, Капитан Андреево, Лесово, Русе Дунав мост.

Резултати от предприетите действия: проверени са общо 6405 души, 1750 леки и тежкотоварни автомобила, 98 колетни пратки. Задържани са 6 лица, други 89 са получили отказ за влизане, установени са 23 опита за влизане в страната чрез укриване в тайници, 7 – за подправени документи, 13 случая на превишен престой и 5 – на злоупотреби с визи. Иззети са общо 131 689 къса цигари, 380 литра алкохол и 4.722 килограма златни накити.

В хода на проведените действия са осъществени 382 ареста на заподозрени лица, по-голяма част от които са включени в трафик на наркотици, подпомагане на нелегална миграция, документна измама и трафик на оръжия. Извършените арести и иззети доказателства дават основание на правоприлагащите органи да инициират 130 нови разследвания.

По информация на Европол съвместните дни за действие по EMPACT са планирани на базата на разузнавателен подход, който включва сътрудничеството на правоприлагащите органи, включително полицейски, митнически, имиграционни власти и по граничен контрол. Оперативните дейности са проведени основно на Балканите и в Югоизточна Европа. Други държави от Европа допринасят с разследване и провеждане на оперативни акции на национално ниво. Почти 16 000 служители са включени на терен. Едновременно националните власти координират специалните дейности, които целят противодействие на изградени мрежи за трафик на хора, включително трудова и сексуална експлоатация и принудително просене.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook