Иззеха техника за фалшиви банкноти

24/09/2024 07:41 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Полицаи са иззели копирен апарат, хартия и други материали, за производство на фалшиви банкноти от 100 лева.

Образувано е наказателно дело. Подробности обаче от МВР не съобщават. През второто тримесечие на годината има увеличение на един тип неистински банкноти, които са отпечатани двустранно на цветен копирен апарат на целулозна бяла хартия с лошо качество на изображенията, съобщиха от БНБ по повод публикации относно разпространение на неистински банкноти от 100 лева.

Припомняме, че според статистиката, са регистрирани и задържани 230 неистински банкноти с номинал 100 лева през второто тримесечие на тази година.
Има бум и на фалшиви банкноти от по 50 лева. От БНБ обясняват, че на лявата страна на неистинските банкноти е залепено холограмно фолио, предназначено за друг продукт, на което липсват холограмните ефекти като при истинските банкноти. При този тип неистински банкноти няма имитация на други защитни елементи.

Тези банкноти могат да бъдат лесно разпознати при проверка на защитните елементи, публикувани на интернет страницата на Централната банка в раздел "Банкноти". При специализирана операция на служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) са установени копирен апарат и съпътстващи материали за производството на този тип неистински банкноти от 100 лв. Образувано е досъдебно производство, информират от БНБ.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook