Кадри от Благоевградска област в екипа на Стефан Янев

05/05/2022 15:41 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Последователи на бившия служебен премиер Стефан Янев от Благоевградско влязоха в новата му партия "Български възход".

До лидера застанаха гоцеделчевецът Георги Самандов-бивш заместник-министър по енергетиката. Георги е син на генерал Атанас Самандов, който сега е общински съветник в Гоце Делчев. На учредяването присъства и роденият в санданското село Плоски футболен треньор Стойчо Младенов.

Янев не скри, че в ръководството на “Български възход” влизат трима бивши министри в последното правителство, назначено от Румен Радев. Те са Виолета Комитова - ексминистър на МРРБ и Даниела Дашева, за кратко споретн министър, а също и Ралица Симеонова, съветникът му Данчо Бончев и медийният експерт Николай Коев. В екипа на Стефан Янев са изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова и ексдепутатът от НДСВ и ректор на УХТ професор Пламен Моллов.

"Днес е един хубав ден, защото в българското политическо пространство връзката между партиите и гражданското общество е нарушена и нашата амбиция е да запълним този вакуум, така че партийния живот да отговаря на нуждите и желанията на хората за по-добро управление. Ще работим близо до хората, тясно с тях. Ние сме в поредната национална катастрофа, а дори не сме във война. Родината ни е в тежко положение. Изправена пред кризи, тя не може да се уповава повече на хора, които не са способни", изтъкна Янев и подчерта, че е може повече да бъде толерирана тази политическа безотговорност, която води държавата към дъното.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook