Кадър на ЮЗУ - Благоевград е силов министър

26/08/2024 14:52 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

Служебният премиер Димитър Главчев направи рокада в новия кабинет. Сменени са няколко от досегашните временни министри, обявиха от МС.

Един от тях е вътрешният Калин Стоянов. На негово място е каядър на Югозападния университет в Благоевград. Атанас Илков е роден на 20 декември 1964 година. Той е от Пазарджик. Висшето си образование е завършил в Благоевград - магистър по право.

Специализирал е в Международните академии по правоприлагане в Будапеща и Розуел, Ню Мексико.

Постъпва в системата на МВР през 1987 г. Кариерата му преминава през РДВР-Пазарджик в Криминална полиция, началник сектор „Оперативно обслужване на местата за лишаване на свобода“, началник на сектор в ДНСП, началник на отдел “Криминална полиция” към ГДКП. През месец юли 2016 г. е назначен като началник на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Пловдив, година по-късно оглавява ОДМВР-Пловдив. От юли 2019 г. оглавява ОДМВР-Кърджали, а от 2020 г. ЦСПП-Казанлък. От октомври 2022 година е директор на ГДНП.

Иван Кондов е министър на външните работи. Той е получил лична покана от димитър Главчев. Транспортен министър е Красимира Стоянова.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook