Калоян Ханджийски е за бъдеще на свобода, законност и модернизация

06/07/2021 16:53 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

"Включвам се в битката за справедливост. Дълбоко вярвам, че това е възможно само когато отборът е едно цяло. Ще се боря за свобода и демокрация", обяви кандидат-депутатът от Демократична Блъгария в Благоевград Калоян Ханджийски.

"Обещавам да бъда себе си, да запазя достойнството си, да продължа да отстоявам принципите си", изтъкна благоевградският общински съветник и призова за глас с номер 23 и преференция 116 на предстящия парламентарен вот.

Ханджийски е за справедливо разпределение на еврофонфовете. "Например, в Благоевград се получава същият процент, както е в София. Нужна е децентрализацията на бюджета. Трябва повече самостоятелнст и независимост на общините", смята той.

Коалицията има ясна програма с национални и регионални приоритети. Той посочи, че предвиждат да бъдат създадени условия за балансирана регионална политика. "Имам амбиция да превърнем Благоевград в икономически локомотив, който да изведе съгражданите ми и хората в селата от застоя. Нужно да се създават условия за ново развитие чрез много балансирана регионална политика и да се направи една истинска европейска децентрализация на регионите и парите да остават там, където са изработени", подчерта Калоян Ханджийски.

Амбицията на Ханджийски е в политиката да има млади хора. Той обърна внимание на демографската политика в Благоевградска област, като посочи необходимостта да бъдат приети данъчни облекчения за младите семейства с деца, подкрепа за ипотечните им кредити, поемане на разходите по процедурите, които трябва да заплащат семействата с репродуктивни проблеми от Здравната каса, както и въвеждане на политики за привличане на младите хора.

"Чистотата на въздуха е проблем, който се решава политически и същевременно е насочен изцяло към превенция на заболяванията в Благоевград и региона.
Проблемът с отровния въздух трябва да се реши  стратегически и дългосрочно. Аз се занимавам с него години наред като гражданин и общински съветник", припомни Калоян Ханджийски.

Ханджийски е за бъдеще на свобода, законност и модернизация. Не на последно място-за правосъдие, за да се спре поредната политизирана вендета.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook