Камбитов иска прекратяване пълномощията на кмета Томов

10/12/2019 16:23 9 Коментирай

ОИК-Благоевград заседава извънредно по жалба на ексградоначалника Атанас Камбитов срещу настоящия кмет Румен Томов.

Заседанието е насрочено от председателя Мартин Бусаров за 11 декември от 17.00 часа, обявиха от сайта на ОИК.

Комисията се събира по жалба на Камбитов, в която той иска прекратяване на пълномощията на Румен Томов, като твърди, че кметът продължава да съществува в Търговския регистър като едноличен търговец.

В профила си във Фейсбук Атанас Камбитов публикува копие от жалбата си и извадка за фирменото състояние на Томов.

Ето какво написа загубилият изборите за кмет в Благоевград:

"При извършена от мен справка в електронната система на АВ – Търговски регистър, установих, че кметът на община Благоевград, Румен Томов, понастоящем е вписан като Едноличен търговец с фирма ЕТ „РУМЕН ТОМОВ – АЛМА-ЕМ“, с ЕИК 030423586, със седалище и адрес на управление: гр. Благоевград, ул. „Братя Дерменджиеви“ №9", сочи Камбитов.

Горното представлява нарушение на императивната разпоредба на чл. 41, ал. 1 от ЗМСМА, и е основание за предсрочно прекратяване на правомощията на г-н Томов като Кмет на общината. Обстоятелствата, че г-н Томов е сключил сделка за продажба на Търговското си предприятие и е прехвърлил същото в полза на сина си на 27.11.2019 година не санира извършеното нарушение, тъй като ЕТ „Румен Томов – АЛМА-ЕМ‘, с ЕИК 030423586, не е заличен от Търговския регистър и към момента продължава да бъде вписан и като търговец по смисъла на ТЗ. Правоприемникът на г-н Томов е регистриран като отделен ЕТ, с нов ЕИК, а Кмета на община Благоевград не е поискал от ТР заличаването му като търговец в законоустановения срок до 04.12.2019 г.

В горния смисъл е трайната съдебна практика , дадена в Решение №13689 от 15.10.2019 г. по адм. д. № 8387/2019 г. на Върховния административен съд и др.

Моля да извършите необходимата проверка и с оглед правомощията си да постановите решение, с което да прекратите предсрочно правомощията на Кмета на Община Благоевград, със законните последици от това.

Приложение: Разпечатка от интернет сайта на АВ – Търговски регистър

Много ми е интересно да чуя коментарите на всички, които плюеха срещу мен - дали и как същите ще защитят г-н Томов? Интересно ми е да разбера и позицията на същите членове на ОИК, които преди месеци гласуваха за отстраняването ми.

Българският народ е мъдър и е казал: „С твоите камъни, по твоята глава“, написа Атанас Камбитов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Велик -
    Ей злобар - не помниш ли че ти ръководеше и точеше пари от фирмата си обаче те спасиха твоите от ОИК. Томов си е пуснал всичкщи документи-бъди сигурен, даже гербаджиите ти се смеят и затова те предодаха и помогнаха да загубиш.
  2. До независим -
    За кой съд говорите, за този който го остави да дерибейства 8 години ли?!
  3. Независим -
    Не знам защо коментарите са така полярни.Ако има нарушение на закона трябва да има и санкция.Така че съда ще реши.Иначе наистина новия кмет създава усещане за неадекватност и неразбиране на материята с която се опитва да борави.
  4. Ужас -
    Срам от Господ немаш ли немаш ли бре?
  5. Хаха -
    Какво ви е виновен Зарята че тоя се е накръкал и пропуснал сроковете
  6. За крадец не става сине -
    Абе я се скрий в имението/дано скоро те извадят оттам/ Бойко не те иска и те направи карикатура в цала България!!!!!!!!
  7. то -
    така е като няма прокуратура за да го набута където му е мястото
  8. Томов -
    Зарята да си бара ушите
  9. Герб -
    Браво Камба.От това пиянде кмет не става.

Социално

новини благоевград facebook