Камъни падат по АМ "Струма"

23/02/2021 19:07 0 Коментирай

Заради падащи камъни и земна маса реорганизират трафика по АМ "Струма". От утре до 22 март движението между 35-ти и 29-ти километър става двупосочно в платното за Кулата, информираха от АПИ. Започва обрушване на скатовете, за да се избегнат инциденти с преминаващите камиони и леки коли.

От атмосферните условия скалният масив е силно нарушен, напукан и изветрял. На места са оформени срутищни зони, които достигат до пътното платно. Разработен е проект, който предвижда комплексни мерки за обезопасяване на скалния масив, с което ще се гарантира безопасността на движение в участъка.

Проблемнвият участък е в района на Перник. Ограничено е движението в платното за София заради обрушване на терасите /берми/ на ската. Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и стриктно да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта – 50 километра в час.

Обрушването на ската е първият етап от укрепването с нови метални мрежи на участъци на АМ „Струма“. Дейностите са възложени на пътноподдържащата фирма.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook