Кандидат-депутати в група за купуване на гласове

14/04/2021 14:28 0 Коментирай

Разбита е престъпна група за предлагане на имотни облаги срещу глас в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция на парламентарните избори. До разкриване се стига, след като проговаря човек, който с днешна дата е със статут на защитен свидетел, съобщиха от прокуратурата. Някои от тях са действли в Петрич и региона.

Замесени са петима души, които са били кандидати за народни представители. Двама от тях са задържани с постановление на прокурор за срок до 72 часа, един е с мярка за неотклонение „подписка”, а останалите са с мерки „задържане под стража”.

Групата е действала от 6 февруари до датата на провеждане на изборите – 4 април на територията на цялата страна. Тя била с пирамидална структура – на върха организатор, който е собственик на четири търговски дружества, с които стопанисва хотелски комплекс, метанстанция и кабелна телевизия. Той е поддържал непрекъсната връзка с неформален партиен лидер.

Единият  от участниците е бил кандидат за евродепутат, бивш заместник кмет и настоящ общински съветник. Третият участник е със силно влияние в квартали с преобладаващо ромско население. Финансирането идвало от човек, който живее в страна, извън Европейския съюз.

Към момента не се съобщава в кои избирателни райони са извършени престъпленията. Припомняме преди седмица бяха арестувани десетима, рекетирали и купували гласове в Дупница, Бобов дол, Радомир и Перник. Половината от тях обаче бяха освободени.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook