Кандидатстват за обзаведени социални жилища в Петрич

19/10/2023 17:07 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Готови са новите социални жилища в Петрич. Те са за групи в неравностойно положение. Изграждането им се реализира със споделено финансиране - европейско и общинско. Сградата разполага с 18 апартамента, част от които проектирани за лица с увреждания. Всички са обзаведени с необходимото за всяко домакинство, сградата е енергийно ефективна. Настаняването в социалните жилища ще бъде по Наредбата, приета с решение на ОбС.

От Общината обявиха, че е завършено и работещо е Преходно жилище за младежи от 15 до 18 години – капацитет за 8 души. Изграден е нов Социален комплекс за лица под и над 18 години с увреждания. Той разполага с абсолютно всичко необходимо по стандарт за работа. С него се обединяват двата дневни центъра – „Слънце“ и „Надежда“ на едно място. Допълнително се разкрива в същата сграда и Център за социална рехабилитация и интеграция. Центърът разполага с достатъчна площ за специализирани кабинети за работа с деца и лица с увреждания – зала за рехабилитация, зала за лечебна физкултура, сензорна стая, кабинети за психолог, логопед, лекарски кабинет и други. Закупен е нов микробус за нуждите на Център за обществена подкрепа – Петрич.

Продължава и социалната услуга „Топъл обяд“ , която ползват 220 души. Към днешна дата се обслужват 430 петричани, добавени са нови села – Яворница, Камена, Струмешница и Долна Рибница.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook