Канят благоевградчани да видят на винил парк "Бачиново"

17/01/2022 17:35 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Пред зала "22 септември" е разположен 12-метров винил, върху който е визуализирано първоначалното намерение за надграждане на парк "Бачиново".

До края на тази седмица, жителите и всички заинтересовани лица могат да поставят своите предложения чрез бележки на самия транспарант. Отделно от това е подготвена и книга, в която могат да бъдат вписани самите идеи.

Първи на място дойдоха младежите от Детски парламент. Главният архитект на Благоевград Иван Шумков и авторът на визуализацията арх. Димитър Паскалев представиха заданието, за което Общината има намерение да изтегли кредит в размер на 29 милиона лева.

Преди това, по време на среща в зала „22 септември“, кметът Илко Стоянов декларира абсолютна готовност да предостави широк спектър от възможности на представителите на Детски парламент да участват още по-активно в събитията и инициативите, организирани от Общината.

В тази връзка той поясни, че предстои да бъде учредена награда „Посланици на Благоевград“, която ще бъде присъждана на активни благоевградчани, допринасящи за престижното представяне на областния център на национално, европейско и световно ниво.

Членовете на Детски парламент – Благоевград се включиха с предложения за допълване на инвестиционното намерение „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“. Те проявиха сериозен интерес към идеята на Община Благоевград да създаде парково пространство около Алеята на здравето, на площ от 400 декара.

Сред акцентите, които поставиха, е необходимостта от изграждане на атракцион - стена за катерене, реновиране на езерото, беседка във водата, обсерватория, изследователска станция, баскетболно игрище, пейнтбол игрище, картинг писта.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook