Карантина за 12 огнеборци

11/05/2020 16:32 0 Коментирай

12 пожарникари, потушили огнения инцидент в Дома за стари хора в Благоевград, са поставени под карантина.

Според главен комисар Николай Николов има два варианта за да бъдат предпазени пожарникарите, влезли в старческия дом - да бъдат под карантина за 3-4 дни и след това да бъдат тествани, и другият – да прекарат карантина в пожарната служба, за да не застрашават близките си. Шефът на ГД "Пожарна безопасност" Николай Николов пристигна в Дома след потушаване на пожара.

Двама са прегледани след огнения инцидент в благоевградския квартал "Струмско", все още не са настанени в болница. Пожарът в стая на 3-я етаж на дома е предизвикан от пламнало от зарядно за телефон, предаде БГНЕС. Единственият обитател на стаята се опитал да гаси сам, но не успял. В самостоятелна стая в дома е изолиран 78-годишен мъж, дал положителна проба за корона вирус преди два дни. В дома се тестват всички-служители и обитатели, на този етап има само едната положителна проба на човек от персонала.

Двама от обитателите на Дома са леко пострадали от пожара, приети са в Спешно-приемно отделение. Единият е с леки обгаряния по ръцете, а другият е вдишвал пушек. Все още не са настанени в отделение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook