Катаджии и жандармеристи в специализирана операция

05/09/2020 11:48 0 Коментирай

Стартира специализирана акция на автомагистрали и главни пътища.

Операцията е насочена в две основни направления - регулиране и подпомагане на движението на изходите на столицата и основните пътни направления в страната. За осигуряване на безопасното придвижване е ангажиран целият наличен състав на Пътна полиция, като специализираните действия ще се осъществяват съвместно с Дирекция „Жандармерия“ и Охранителна полиция.

Служители на жандармерията ще се влеят в трафика по магистралите със служебни автомобили с превантивна цел. Така водачите ще знаят, че органите на МВР са на терен и се грижат за тяхната безопасност; Вторият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества. През почивните дни ще бъде засилено полицейското присъствие в района на курортите, населените места и увеселителните заведения, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Униформените отправиха и призив към родителите да бъдат по-внимателни и отговорни и да не предоставят управлението на автомобили и мотори на неправоспособните си деца.

На главен път Е-79 при Владая има въведено реверсивно движение - на изход от София днес и на вход в понеделник са обособени по две пътни ленти. Освен присъствието по основните пътища и автомагистрали, са предвидени и операции в малките населени места. Акцент ще бъдат проверките на водачи на МПС за управление след употреба на алкохол, наркотици и/или техни аналози. Ще се следи за използване на обезопасителни колани и всякакви други нарушения.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook