Килия за Костадин Версаминов

08/09/2023 15:32 0 Коментирай

Прокуратурата привлече като обвиняем криминално проявения Костадин Версаминов, налетял с брадва към селски кметове. Наказателното дело е по член 144 от НК - заплахи за убийство. Преди дни Костадин Версаминовнападна управникът на Струмяни Емил Илиев и колегата му в село Раздор Герги Пендурков.

Както подробно информирахме, двамата извършвали проверки за неправомерно заградени имоти и път в Раздол. Сблъсъкът станал в местността "Равната бръчина" край селото, където Версаминов се самозаселил и отглежда животни.

Престъпното деяние би могло да възбуди основателен страх у пострадалите за осъществяването му. В хода на разследването е установено, че обвиняемият систематично създавал пречки за достигане на жителите на до техните частни имоти, като затварял пътя с пънове и храсти. Съдът определи най-тежката мярка за неотглонение "задържане под стража" спрямо агресивния фермер.

Припомняме, че преди три години Костадин Варсаминов призна вина за нелегално оръжие и подписа споразумение с прокуратурата. Съдът го наказа с лишаване от свобода за 10 месеца. Версаминов, който е животновъд, получи присъда от магистратите в Сандански. През 2019 година Версаминов бе задържан за притежание на нерегистрирана пушка и боеприпаси. Оръжието бе открито в селскостопанска постройка в струмянското село Раздол. Наложено му бе обществено порицание. Криминалното досие на Върсаминов е богато. Преди около 9 години той бе арестуван с наркотични вещества. Лежа в ареста не повече от 11 дни. Тогава нейзнайно как, той успя да убеди окръжния съдия в Благоевград Красимир Аршинков, че дрогата му е подхвърлена. Скандалът разтресе полицията, след като униформените Васил Барутчиев, Венцислав Вангелов, Иван Илиев и Атанас Стражаков отишли на проверка в дома на Върсаминов по подозрение, че държи в дома си и в колата си наркотиците. Правили оглед на автомобила му, а приятелката на Костадин тайно снимала как полицаят Васил Барутчиев слага плик с дрога под предната седалка на колата, а другите му колеги го намират, припомниха за Еновина.


.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook