Килия за наркобосове

05/10/2021 16:29 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ на двама трафиканти на хероин.

Обвиняемите Галин Аракчиев и Сейди Касъмов остават в ареста. Галин е от петричкото село Самуилово. Касъмов е от Яворница. Двамата бяха задържани с 550 грама хероин на ГКПП-Кулата преди ден.

Разследването по случая е започнало след постъпила в органите на реда оперативна информация за лица, осъществяващи регулярен трафик на наркотици от България за Гърция. В хода на работата по нейното систематизиране и анализиране е била установена цялостната схема на извършването на престъпната дейност.

Граничните полицаи направили проверка на пътуващия за Гърция тежкотоварен автомобил. В специално пригоден тайник в камиона, в черна найлонова торба е бил открит правоъгълен пакет, опакован с тиксо, съобщават разследващите.

Установено е, че предметът на контрабандата му бил предаден по-рано в село Самуилово от 48-годишния Галин Аракчиев. Той също е привлечен в качеството на обвиняем за незаконно разпространение на хероин.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook