Килия за пласьор на дрога

08/09/2021 16:23 0 Коментирай
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

Рецидивист очаква нова присъда. Владимир Л. е предаден отново на съд за пласиране на наркотични вещества.

42-годишният е изтърпял предишното си наказание в затвора през 2018 година, съобщиха от прокуратурата в Кюстендил. Дилърът е участник в организирана престъппна група. Продавал е дрога в Кюстендил, Бобошево и Невестино.

Той бил търсен от много наркозависими, сред които били и свидетели с тайна самоличност.

Чрез приложението за интернет комуникация „Месинджър“, в близост до обществена чешма в с. Невестино, област Кюстендил, обвиняемият разпространил срещу парична сума амфетамин и екстази. След като се разделили, купувачът бил спрян за проверка от полицейски служители в гр. Бобошево. Той направил опит да избяга, но бил задържан и признал за закупуването на дрогата от Владимир.

С цел укриване на наркотични вещества обвиняемият ги държал в имот в местността „Саманли баир“ до гр. Кюстендил, който не бил обитаван нито от него, нито от негови близки. Мъжът разпределил дрогата и я сложил на различни места в имота. След постъпила информация за присъствието на В.Л. в района полицейските служители извършили оглед. На място били установени и иззети марихуана и екстази.

Обвиняемият продал доза амфетамин на непълнолетно момиче пред сградата на едно от основите училища в гр. Кюстендил. Мястото на сделката и поведението на участниците й били наблюдавани от полицаите. Първоначално ученичката признала за закупената дрога, но впоследствие дала съвсем различни обяснения.

След проведено досъдебно производство по делото обвиняемият е бил предаден на съд. Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Престъпното деяние е било извършено от него при условията на опасен рецидив. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook