Киприянови молитви против магии и уроки

02/10/2023 09:21 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

На 2 октомври се честват Светите Киприян и Юстина. Свети Киприян се почита от Православната, Римокатолическата, Англиканската и Лутеранската църкви. Роден е около 200 година в езическо семейство. Земният път на Свети Киприян е бил изпълнен с много обрати - от ревностен магьосник, той се променил и посветил живота си на Бога. Заниманията му с магии, от времето на неговото служене на езическите богове, били категорично отречени и отхвърлени. Така Киприян обучавал и хората, като ги убеждавал да не пристъпват към тях, когато се чувстват угнетени, а да молят Бог да сбъдне онова, за което копнее сърцето им. Става християнин и приема кръщение и скоро след това е ръкоположен за дякон, а по-късно и за презвитер. Oколо 249 одина е бил избран за епископ на Картаген.

Света Юстина живяла и пострадала за Господа в третия век. Тя приела свето Кръщение и станала ръвностна членка на Божията църква. Възлюбила с цялата си душа Небесния Жених, тя отказала да се омъжи за момъка Аглиаид. При нея се явил някакъв магьосник Киприян. Тя го възродила със силата на кръстното знамение и събудила у него пламенно желание да се поклони на Разпнатия Христос. Княз Евтолмий, фанатизиран езичник, чул, че магьосникът Киприян, под влияние на Юстина, станал християнин.

Киприяновите молитви са против магии, уроки, лоши езици и болести: Владико Господи, Иисусе Христе, Боже наш, Който всичко държиш, Святи и благословени и Вечносъществуващ Цар на царете и Господи на господарите! Слава на Тебе седящия в светлината пред хиляди и милиони свети ангели и архангели. Ти знаеш тайните на смирения Твой раб Киприян, защото преди не познавах Тебе, Господи Вседържителю, но Ти Сам Господи Иисусе Христе, повика мене недостойния и ме благослови и удостои да живея с любов и послушание пред Твоето милосърдие и да разпръсна силата на магията, защото и аз, Господи, задържах облаците и те не пускаха дъжд, връзвах земята и тя не даваше плод, лозите не се разлистваха, стадата не даваха мляко, правех мъжете да не се събират с жените си и те да не стават майки, братя да се не виждат и семейства да се разделят, правех зимата лято и лятото - зима. Всичко лошо, което можех, правех, затова, Господи, Боже наш, приеми моята смирена молитва и направи така, че който страда от лош дух или бъде омагьосaн от магията, която пречи на Твоите люде и домa им веднага, където се прочете тази молитва с вяра пред Бога, да се освободи в името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин. И откъдето и да е изпратена тази магия, нека се разпръсне от Твоите раби и със силата на Честния и Животворящ кръст, който прогонва всяка вражеска сила. Амин. Ако магията е сложена в праг или в кожа, или в желязо, или под камък, или под земя, или под дърво, да се разпръсне като дим, или ако е написана с мастило или кръв човешка или кръв на добитък, или на риба, или с каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби. И ако магията е вързана с много възли или в кости прекарана, или в гроб през иглени уши, или в бунар хвърлена, или с каквото и друго да е направена, нека се освободят Божиите раби /имената/ от всякакво зло действие на нечестивия дух, така щото с дръзновение да казват: "Господ е мой защитник, няма да се уплаша от никакво зло." Защото Ти, Господи, си с мене, Твоята десница ме успокоява и тъй моля Ти се, Господи Боже Вседържителю, по молитвите на Твоя смирен раб Киприян, простри Твоята мощна Десница и милостиво погледни на Твоите раби /имената/ и им изпрати мирен и верен ангел пазител от всякакво зло, за да славят Тебе, Нашия Изкупител и Избавител сега и винаги и во веки веков. Амин!

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook