Кирил Петков и Делян Пеевски издействаха ваканция на депутатите

14/09/2023 17:22 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Депутатите ще са ваканция извънредно три седмици. Ще влязат в НС едва след местните избори на 29 октомври. Вносители са Десислава Атанасова от ГЕРБ, Делян Пеевски от ДПС и съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков и Атанас Атанасов.

Само час, след като предложението постъпи в деловодството на парламента, то бе гласувано. Целта на ваканцията е пленарната зала да не се превърне в трибуна за предизборна агитация. Пленарни заседания няма да се провеждат на 11-13 октомври, 18-20 октомври, 25-27 октомври.

Когато няма да има пленарни заседания, парламентарните комисии ще продължат да заседават. Транспортните разходи на депутатите ще бъдат признати, само ако участват в пленарни заседания или комисии. Противниците на "сглобката" веднага скочиха срещу решението. "Не съм очаквал чак такава смелост от управляващото мнозинство парламентът да не работи един месец, при положение, че обяснявате колко е важно да се приемат закони. С лекота предлагате шест дни да се работи допълнително, а 16 да почиваме. Виждате съотношението - няма как да компенсира работата на българския парламент. Предложете парламентът да не заседава до края на годината, за да няма кой да ви показва грешките, а като се съберете в кабинет или манастир - оттам да управлявате държавата", заяви гневно Георги Свиленски от БСП, цитиран от партийния пресцентър.

"С днешното предложение на сглобката само дозатвърждавате мнението, че основната цел на голяма част от вас е властта като такава, а не благоденствието на хората", заяви зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook