Кирил Петков отчаян, обиждат го в социалните мрежи

25/03/2024 16:16 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

След разпространеното от Мария Габриел писмо, с което отказва да бъде кандидат-премиер, съпредседателят на ПП Кирил Петков зададе публични въпроси във фейсбук.

"Работеща съдебна система, работещи регулатори, и реформирани служби ли се оказа накрая проблемът? Това написа във Фейсбук Кирил Петков. Това е първата, макар и не от цялото ръководство на "Продължаваме промяната - Демократична България", реакция от изявлението вчера на Мария Габриел, че ГЕРБ прекратяват преговорите и отиваме на избори. Има и още една реакция, но тя също не е израз на колективното ръководство на коалицията, защото бе направена самостоятелно - тази на премиера в оставка Николай Денков", написа Кирил Петков.

Според него разликата е, че Габриел не се е съгласила при такава ротация да има подписано споразумение между двете коалиции, докато Денков изрично е подчертал, че трябва да има подписано споразумение. Очаква се мнението и на другия партньор в коалицията ПП-ДБ -"Демократична България". Липсата досега на такава реакция вероятно показва различия в мнението на партньорите.

В социалните мрежи се изказа и бившият политик Николай Бареков.

"Киро Петков не разбра откъде му дойде, след като Габриел хвърли мандата. Още не може да осъзнае какво му се случи! Това си личи по въпросите, които си задава сам тази сутрин на трезва глава, минути след като Габриел хвърли мандата в кошчето за боклук. Мандатът, който можеше да осигури още няколко месеца пълен разврат на ПП и ДБ във властта. Ако беше футболист, Кирил Петков щеше да рита вече по селските групи", публикува Бареков.

“Работеща съдебна система, работещи регулатори, и реформирани служби ли се оказа накрая проблемът? Отговорите са прости. Никога Промяната не е искала това. Слугите на няколко български олигарси искаха техен главен прокурор, тяхна прокуратура и техни служби плюс техни регулатори, с които да управляват държавата с джойстика на мястото на Борисов и Пеевски. Толкова зрелищен провал и резил за толкова кратко време – две години и половина, никога не е имало у нас в политиката. С 30 депутатчета, огромно самочувствие без покритие и с малко акъл в главата – толкова. Следват избори и сблъсък с товарния влак на реалността. За който оцелее – безутешно сълзи, тежък махмурлук и абстиненция без наркотиците и властта. И много смях и гаври от тия с пуканките", коментира Николай Бареков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook