Кирил Петков с обещания в Благоевград

31/03/2022 15:00 0 Коментирай

Премиерът Кирил Петков обяви в Благоевград действията на кабинета относно енергийната криза. Той се срещна с благоевградчани на площад "Македония" днес.

Питаха го за цената на тока и природния газ. "Електроенегията няма да се качва след падане на мораториума за битовите потребители. Цената на газа не можем да удържим", отговори Петков.

"Докато успяваме да държим цените на тока - това е най-голямата подкрепа, която можем да направим за всички цени. 3 процента т БВП да се вкара като помощи, това е безпрецедентно. Нито една страна в Европа не е стигнала до такава степен", категоричен бе премиерът.

Петков смята, че тази игра не може да се играе до безкрайност.

"Затова следващото ниво е в Брюксел да се съберем заедно и да кажем за цената на газа, че който иска да продава в Европа - трябва да го прави на по-ниски цени. Тогава заради производствата на ток и газ ще падне инфлацията", заяви той и подчерта пред благоевградчани, че цените не могат да се свалят с магическа пръчка.

"Истината е, че както се случва войната в Украйна с оръжие, така се случва войната на икономиките в момента. Русия използва целия си лост, за да притисне европейските страни. Кризата е започнала още от лятото, когато газовите хранилища са се източили от Владимир Путин. Цената на тока пък се определяла от най-скъпия производител", подчерта Кирил Петков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook