Клетва в ОбС- Благоевград

02/06/2022 11:04 3 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Нов съветник полага клетва в ОбС-Благоевград. Общинската избирателна комисия прекрати с мнозинство мандата на Цветозар Балабанов от коалиция "Зелените - Воля".

Анулирано е издаденото удостоверение за избран за общински съветник. На негово място в ОбС влиза една от последните в листата Македонка Славчова Шопска, съобщиха за Еновина от ОИК след проведено извънредно заседание. Македонка Шопска ще се закълне на 3 юни.

Настоящото решение подлежи на обжалване пред Административен съд- Благоевград на основание чл.459 от Изборния кодекс.

Както вече информирахме, след напускането на Цветозар Балабанов следващите по преференции отказаха да са част от ОбС. Първото заявление бе от Виолина Венциславова Китанова. Веднага след това заявление е подаде Райна Владимирова Бешева. Кандидатката за местна власт упоменава пред Избирателната комисия същите мтиви. Не желае да положи клетва като съветник. Съпартийката й Росица Николова Грънчарова настоя пред ОИК да не се счита за избрана в ОбС от коалицията Зелените и Воля. Желанието й също е уважено. Йордан Валентинов Кормев също отказа категорично да влезе на мястото на Балабанов.

.

Напиши коментар

Коментари

  1. Дончо -
    С Мама Кажа що става
  2. Психар -
    Всички са за затвора там.
  3. Хаха -
    Тоя Кормев е голем помиар добре че не влиза

Социално

новини благоевград facebook